Mousse au chocolat
Pål Jhonny Larsen

Mousse au chocolat

Sjokolademousse er noe av det beste som finnes etter en sommerlig middag eller til kaffen. Det er enklere enn du tror. Slik gjør du det.

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker sammen i en glassbolle til de danner et bånd som langsomt forsvinner når det renner tilbake i bollen. Pisk inn appelsinlikøren. Sett bollen over et vannbad (kaserolle med sydende vann) og fortsett å piske i 3 - 4 minutter, til blandingen skummer. Pisk smeten over et tilsvarende vannbad med kaldt vann i 3-4 min, til blandingen er kjølig og danner bånd igjen. Smeten skal ha samme konsistens som majones.
 
Smelt sjokoladen sammen med kaffen i en bolle over vannbadet. Ta den av varmen og rør inn romstemperert smør litt ad gangen, slik at du får en glatt krem. Vend sjokoladen inn i eggesmeten.
 
Pisk eggehvitene og saltet til det danner myke topper. Dryss over sukkeret og pisk til stive topper. Rør inn en fjerdedel av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen, skjær så inn resten forsiktig. Hell moussen over i dessertskåler eller petits pots.
 
Avkjøles i minst to timer. Servér med krem smaksatt med cognac og sukker.

Sendt inn av Pål Jhonny Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her