Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe
Foto: from_my_point_of_view

Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe

Du husker kanskje mulligatwanysuppen fra grevinnen og hovmesteren? Dette er en herlig og smaksrik kyllingsuppe fra Britisk India med karri, linser og deilig kokosnøtt. Gjør som grevinnen og nyt den med sherry i glasset, eller velg en av våre mange andre drikkeforslag.

Fremgangsmåte

Varm 1 spiseskje stekeolje i en stor støpejernsgryte over middels varme. Tilsett løk, selleri, gulrot og stek blankt. Ha i hvitløk og stek ytterligere 1 minutt.

Dytt grønnsakene til en side av gryten og tilsett den gjenværende 1ss med stekeolje. Dryss garam masala, karri, gurkemeie, spisskummen og cayennepulver, sammen med en god klype salt over oljen og rør sammen til du får en litt tykk paste, før du blander den med resten av grønnsakene.

Rør inn røde linser og kyllingkraft. Skru opp varmen til medium-høy og kok opp suppen. Tilsett så ris, epler og gylne rosiner og skru varmen ned til medium-lav. Dekk gryten delvis med lokk og kok i 15 minutter.

Ha i kokosmelk. (Om du ønsker en glatt suppe kan du kjøre suppen jevn med en stavmikser nå.) Tilsett kyllingen og la den koke i suppen til den er gjennomkokt, ca 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Dra gryten av platen og tilsett limejuice. Server suppen med hakket koriander og cashewnøtter. 

Tips:
Mulligatawny kan lages vegansk. Bytt ut kyllingkraft med grønnsakskraft og kylling med gresskar. Gresskaret trenger da en koketid på ca 10-15 minutter. 

Her finner du flere varmende supper

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen