Asiatiskinspirerte nykålruletter
Foto: Synøve Dreyer

Asiatiskinspirerte nykålruletter

Nå kan du gi kålrulettene en ny sjanse. Denne asiatiskinspirerte oppskriften er rett og slett en super sommerrett.

Fremgangsmåte

  1. Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.
  2. Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.
  3. Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.
  4. Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.
  5. Løs opp grønnsaksbuljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.
  6. Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.
  7. Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.
  8. Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.
  9. Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.

Tips:
Hvis du ønsker vegetariske kålruletter, erstatter du kyllingfarsen med kokte linser som skylles og tørkes før de moses. 

Ni fristende retter med nykål

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her