Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling 2018

Nå kan du gi kålrulettene en ny sjanse. Denne asiatiskinspirerte oppskriften er rett og slett en super sommerrett. Her er oppskriften.
Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.
Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.
Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.
Tips:
Hvis du ønsker vegetariske kålruletter erstatter du kyllingfarsen med kokte linser som skylles og tørkes før de moses.
Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.
Løs opp grønnsaksbuljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.
Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.
Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.
Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.
Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.
Her flere er oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Frukt.no