Nykålruletter
Foto: Synøve Dreyer

Nykålruletter

Nå kan du gi kålrulettene en ny sjanse. Denne asiatiskinspirerte oppskriften er rett og slett en super sommerrett. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.

Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.

Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.

Tips:
Hvis du ønsker vegetariske kålruletter erstatter du kyllingfarsen med kokte linser som skylles og tørkes før de moses. 

Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.

Løs opp grønnsaksbuljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.

Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.

Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.

Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.

Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.

Ni fristende retter med nykål

Her flere er oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen