Ølbraiserte lammeskanker
Foto: Mari Svenningsen

Ølbraiserte lammeskanker

Norsk lam er en fantastisk råvare som vi kunne ha spist mer av. Prøv denne deilige oppskriften der øl er med å øke smaken betraktelig.

Ingredienser
3 ss olivenolje
6 lammeskanker
1 hakket løk
1 stilkselleri (stangselleri)
2 fedd hakket hvitløk
3 dl øl
½ l lammekraft
2 laurbærblad
½ potte frisk timian
2 ss hakket bladpersille
 

Fremgangsmåte

Varm halvparten av oljen i en gryte. Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg dem over på en tallerken.
 
Hell resten av oljen i kjelen og tilsett de hakkede grønnsakene. Fres dem over middels varme til de er myke og begynner å få farge.
 
Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Krydre med salt og kvernet pepper, tilsett laurbærblader og timian og kok opp. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene.
 
Løft skankene over på fat og hold dem varme. Kok opp kraften og la den koke inn til det halve. Legg skankene tilbake i gryten og dryss over hakket persille.
 
Server ølbraiserte lammeskanker med hjemmelaget potet- og sellerimos .
 
 
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julevinene står allerede og venter på deg i polhyllene
+
Ukens vin

De beste julevinene står allerede og venter på deg i polhyllene

At disse vinene har noe med jul å gjøre, er selvsagt bare min fantasi, og at jeg ikke liker julepyntede viner. Det er innholdet som betyr noe, og dette er i en egen liga.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag leverposteien selv i år
Julemat
Hjemmelaget leverpostei

Lag leverposteien selv i år

Inviter noen venner til et juleverksted hvor dere lager leverpostei sammen og benytter anledningen til å smake på godsakene. Selvsagt med en forsmak på julen i drikkefølget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Forføreriske viner fra Châteauneuf-du-Pape møter sesongens beste råvarer på Stock
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner: 31. januar i Oslo

Winemakers Dinner: Forføreriske viner fra Châteauneuf-du-Pape møter sesongens beste råvarer på Stock

Det blir en smaksopplevelse uten like når 8 enestående viner fra Rhône-dalen blir satt til Stocks spesialkomponerte 5-retters meny denne vinterkvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av

Men fortvil ikke om du kommer for sent, for fra samme solide produsent er det flere andre godbiter å fylle så vel glass som kjeller med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her