Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel
Foto: Tom Haga

Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel

Denne retten er kanskje eksklusiv, men du verden så god. Den er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Olivenoljeposjert ørret:
ørret
salt
olivenolje
Potetkrem:
600 g mandelpoteter (rå vekt)
60 g smør
5 dl fløte
2 dl kyllingkraft
salt og nykvernet sort pepper
Trøffelskum:
melk
trøffel
carrogen
sitronsaft
salt
Garnering:
kjørvel
skiver av trøffel

Fremgangsmåte

  1. Olivenoljeposjert ørret:
  2. Ørret fileteres. Legg ørret i saltlake (1 dl salt og en liter vann) i ca 15 minutter. Ta fisken opp og legg den i olivenolje og posjer fisken ved 45 grader i ca 20 minutter.
  3. Potetkrem:
  4. Poteter skrelles og kokes møre i vann, tilsett potetene i en blender sammen med fløte, smør, spinat og litt kyllingkraft, smak til med salt.
  5. Trøffelskum:
  6. Kok opp melk sammen med trøffel, smak til med sitronsaft og salt, siles og skummes opp, tilsett carrogen og legg skummet på fisken.

Garneres med kjørvel og skivet trøffel.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her