- Finhakk hvitløk, chili og løk og fres dette i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele.
 - Skjær alle rotgrønnsakene i terninger og ha de oppi kjelen sammen med nok lettsaltet vann til at de er dekket.
 - Kok så rotgrønnsakene til de er "nesten møre" (det skal være litt tyggemotstand fremdeles når de tas opp av vannet).
 - Legg så alle grønnsakene i en ildfast form, sammen med ca en desiliter av kokevannet.
 - Tips: Ta vare på resten av grønnsaksvannet, for det kan brukes til å koke ris i.
 - Hell over hvitvin og evt cognac, og stek midt i ovn på 180 grader i ca 20 minutter.
 - Skjær ørretfileten i porsjonsstykker og stek i panne på hver side. Dryss over salt og pepper og legg oppå grønnsakenede siste 5 minuttene..
 - Kok skrelte poteter eller villris (evt blandet med basmatiris, i kraften fra grønnsakene i ca fire-fem minutter (eller som angitt på pakken).
 - Server poteter eller ris sammen med fisken og grønnsakene.
 
Her finner du mange deilige retter med ørret