Ørret med rotgrønnsaker
Foto: Astrid Hals

Ørret med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chili og løk og fres dette i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele.

Skjær alle rotgrønnsakene i terninger og ha de oppi kjelen sammen med nok lettsaltet vann til at de er dekket. Kok så rotgrønnsakene til de er "nesten møre" (det skal være litt tyggemotstand fremdeles når de tas opp av vannet).

Legg så alle grønnsakene i en ildfast form, sammen med ca en desiliter av kokevannet. Ta vare på resten av grønnsaksvannet, for det skal brukes til å koke ris i.

Skjær ørretfileten i porsjonsstykker og legg oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Hell over hvitvin, og konjakk, og stek midt i ovn på 225 grader i ca 25-30 minutter.

Kok villris (ev. Basmatiris) i kraften fra grønnsakene i ca fire-fem minutter (eller som angitt på pakken). Server risen sammen med fisk, grønnsaker og hvitvinssaus.

Her finner du mange deilige retter med ørret

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Lars Hjørnevik, Lørenskog

4
4/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen