Ørret på Bragança-vis
Foto: CCat82

Ørret på Bragança-vis

Denne oppskriften er hentet fra Nord-Portugal. Der bruker de spekeskinke til å pakke inn ørreten før den stekes i panne eller over åpen ild. Du kan godt bruke tørrsaltet bacon eller pancetta. Men skivene må være skåret tynt.

Fremgangsmåte

Du trenger 4 stykk ferskvannsørreter hver på ca 375 g, rundrenset med eller uten hode.

Dryss salt og pepper utenpå og inni ørretene. Legg én skinkeskive inni buken på hver fisk, og surr én utenpå, slik at bare (hodet og) halen stikker ut. Fest med tannpirkere eller kjøkkenhyssing.

Dryss hvetemel på en stor tallerken. Vend en fisk av gangen i melet, og rist av overflødig mel.

Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i ørretene og stek dem i ca 4 minutter på hver side, til de er gylne. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg fiskene over på et varmt fat. Fjern tannpirkerne eller hyssingen.

Hell vinen i pannen, skru opp til sterk varme og kok ut pannen. Rør slik at du får løsnet alt brunt bunnfall. Ta pannen av varmen og hell skyen over fisken.

Legg på sitronbåter og server med en gang.

Tips:
Du kan godt bruke pancetta eller tørrsaltet bacon i stedet. 

Det svømmer ørret i store mengder i de mange elvene i Trás-os-Montes. I Braganca, den viktigste byen i provinsen, tilbereder kokkene ørreten på samme måte som de gjør i Navarra i Spania: De pakker den inn i skinke og steker den gyllen.

Her finner du godt over 250 oppskrifter med ørret

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen