Ostekake med pepperkaker

Ostekake med pepperkaker

Enten du har bakt for mye selv eller har kjøpt ferdigbakst, er denne oppskriften en fin måte å variere inntaket av pepperkaker. Den er langt mer lettlaget enn den kan se ut til.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter.

Bunn:
Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.

Fyll:
Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.

Topping:
Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken. La kaken stå i kjøleskapet et par timer.

Montering:
Strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Her du oppskrifter på over 30 forskjellige ostekaker

Se alle de forskjellige pepperkakene du kan bake

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Tine.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen