Ovnsbakt grønnkålomelett
Frukt.no

Ovnsbakt grønnkålomelett

Dette er en veldig enkel og kjempegod omelett med grønnkål, kokte poteter og løk. Du serverer selvfølgelig brød til denne vegetarretten.

Fremgangsmåte

  1. Ha oljen i en stekepanne med avtagbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.
  2. Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.
  3. Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.
  4. Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.
  5. Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200°C til den har stivnet, ca. 15 minutter.
  6. Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen.
  7. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.
  8. Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet.
  9. Server omeletten med godt, grovt brød.

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Lyst på en annen vegetarrett skal du ta en titt her med godt over 200 å velge mellom

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her