Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple
Foto: Tom Haga/Godfisk.no

Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Kombinasjonen av ørret, eple og sellerirot gir en svært så delikat rett. I denne oppskriften kan du fint bruke hvit fisk som torsk eller sei.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 80 grader. Skjær ørretfilet i små stykker. Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten. Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over. Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.

Sellerirotkrem:
Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Salat:
Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.

Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.

Se andre gode forslag til middager med ørret 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen