Ovnsbakt utbrettet kylling med pesto
Foto: Alf Børjesson

Ovnsbakt utbrettet kylling med pesto

Kjøper du en hel kylling kan du lage et skikkelig festmåltid og pesto er selvfølgelig det som setter skikkelig smak. Det er enklere enn du tror.

Fremgangsmåte

  1. Klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut med brystet opp. Press den flat med håndflaten.
  2. Bland pestoen i en foodprosessor.
  3. Løsne forsiktig skinnet fra kjøttet på hele kyllingbrystet samt på lårene og fyll lommen med pesto.
  4. Legg kyllingen med brystet opp i en ildfast form. Pensle med olje og dryss over salt og pepper.
  5. Stek kyllingen i stekeovnen ved 180 grader i 50-60 minutter. Pensle kyllingen et par ganger under steking med stekesjyen som har dannet seg i formen.
  6. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kyllingen er ferdig. Dersom kjøttsaften som renner ut er klar, er kyllingen ferdig stekt.

Server kyllingen med poteter og lettkokte aspargesbønner, gulrøtter og vårløk.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Frelst på pesto? Se bare her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her