Paeneng curry med and
Foto: Studio Dreyer Hensley

Paeneng curry med and

En thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Andebrystet:
  2. Start med å lage små ruter i fettet på andebrystet, og krydre med litt salt.
  3. Legg andebrystet med fettet ned i en kald panne og la det få steke sprøtt fra kaldt til varmt, da får du best resultat.
  4. Når skinnet er sprøstekt og gyllent, stekes andebrystet lett på den andre siden til det har fått fin farge og settes til side.
  5. Når du har lagd curryen nesten ferdig setter du anden inn i forvarmet ovn på 200 °C i 3­- 4 minutter, og la den hvile i et par minutter før du kutter den i skiver, og legger i curryen.
  6. Curryen:
  7. Lag currypastaen ved å kutte alle ingrediensene grovt, og knuse dem i en morter sammen med krydderne til det blir en fin pasta.
  8. Food processor eller blender kan brukes i stedet, om du ikke har morter.
  9. Hell litt olje i en varm panne eller kjele og fres pastaen i et par minutter til du lukter krydderne.
  10. Ha i det øverste laget av kokosmelkboksen (altså kremen), og kok det inn til det skiller seg. Da får du frem den ristede kokosaromaen.
  11. Tilsett så resten av kokosmelken, og la det stå og småkoke i ca. 20 minutter til du har en tykk, rik, curry. Smak til med sukker og fiskesaus.
  12. Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter og server den med finhakket frisk thaibaslikum.
  13. Pynt med finkuttet chili, eller fritert søtpotet, som vi har gjort.

Oppskriften er hentet fra Terje Ommundsens kokebok Thaimani som var én av  finalistene i Beste norske kokebok 2012 . Les mer om boken her

Flere lekre retter med and

Sendt inn av Terje Ommundsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her