Pai med jordbær og vaniljekrem
Foto: Elena_Danileiko

Pai med jordbær og vaniljekrem

Jordbær passer supert på pai sammen med kremen. Det blir det en dessert du kommer til å lage flere ganger.

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.

Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel. La paibunnen hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter, og stek den i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Avkjøl paibunnen før det tas forsiktig ut av formen. Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet. Kutt jordbær i skiver og pynt paien. Dryss evt melis over.

Slik lager du vaniljekrem selv

Her finner du mange oppskrifter på paier

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen