Pai med revne rotgrønnsaker

Pai med revne rotgrønnsaker

I denne paien har vi brukt reven gulrot, sellerirot og kålrot. Har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen. Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose. 

Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete. Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv. Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

Eggestand:
Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

Fyll:
Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

Siste finish:
Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet. Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen