Pannestekt kyllingrullade med byggrynssalsa
Foto: Roger Kolbu

Pannestekt kyllingrullade med byggrynssalsa

Fremgangsmåte

Legg kyllingfiletene mellom to ark plastfolie og slå/kjevle dem tynt ut.

Smør tapenade på den ene siden av fileten, strø over soltørket tomat og bacon og strø litt pepper over.

Rull sammen fileten, fest med ruladenåler eller surr bomullshyssing rundt. Brun filetrullene i smør på middels varme og la de ettersteke i ca 15 minutter på svak varme til kjøttet er gjennomstekt.

Ta rullene opp fra pannen og la de hvile 5-10 min før servering.

Mens kjøttet ettersteker: Hell fløte, crème fraîche og hønsekraft i en kjele, kok opp og tilsett osten. La sausen trekke på svak varme ca 10 min til den er fyldig og kremaktig.

Tilsett kraften fra kyllingrullene og rikelig med estragon. Smak til med salt og pepper.  

Byggrynssalsa:
Rist pinjekjerner i tørr panne, tilsett en spiseskje av smøret og rødløken. Rør til løken får gyllen farge.

Tilsett meierismør, soyasaus og byggryn. Rør til salsaen er varm, smak til med salt og grovkvernet pepper.

Tilsett snittede sukkererter - vent 2 min før salsaen anrettes.

Anretning:
Kyllingrullene skjæres i to på skrå. Byggrynssalsa anrettes på et tynt speil av norzolasaus, fileten legges på byggrynssalsaen og toppes med frisk estragon.

Sendt inn av Jon Prestegården, TrettenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2007Senere tildet andre plass i finalen.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her