Pannestekt skrei med røbetesalat og sellerirotskum
Foto: geckophotos

Pannestekt skrei med røbetesalat og sellerirotskum

Skrei er sesongbasert gourmetfisk som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Med kremet sellerirotskum og en syrlig og jordlig rødbetesalat smaker den ekstra godt.

Fremgangsmåte

Sellerirotskum
Kok selleroirot i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 20 minutter. Kjør selleriroten, fløtemelken og smør glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak til med muskat, salt og pepper. Overfør til en spumaflaske og lad med en N2O patron. Rist godt og sprut på tallerkenen ved servering. 

Rødbetesalat
Visp sammen extra virgin olivenolje, sumak og sherryeddik til en vinaigrette. Smak til med salt og pepper. Tilsett kapers, sjalottløk og rødbeter. Bland godt. Tilsett kjørvel rett før servering. 

Pannestekt skrei
La skreien ligge 15 minutter i romtemperatur. 

Tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker, og dryss over litt salt.Ha olivenolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett smør i stekepannen. 

Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg, et til to minutter. Dryss litt pepper over skreien.

Server pannestekt skrei med rødbetesalat og sellerirotskum. Dryss gjerne mer sumak over sellerirotskummet. 

Tips:
Sellerirotskummet kan lages dagen før. Avkjøl helt etter at det er blendet sammen, og plasser i kjøleskapet. Varm opp, overfør til spuma-flaske, lad med N2O patron, rist godt og sprøyt på tallerkenen.

Har du en termo-spuma kan også flasken varmeholdes i et varmt vannbad. Husk å riste godt før du sprøyter ut. 

Se alt det andre du kan lage med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her