Pannestekt skrei med røbetesalat og sellerirotskum
Foto: geckophotos

Pannestekt skrei med røbetesalat og sellerirotskum

Skrei er sesongbasert gourmetfisk som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Med kremet sellerirotskum og en syrlig og jordlig rødbetesalat smaker den ekstra godt.

Fremgangsmåte

Sellerirotskum
Kok selleroirot i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 20 minutter. Kjør selleriroten, fløtemelken og smør glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak til med muskat, salt og pepper. Overfør til en spumaflaske og lad med en N2O patron. Rist godt og sprut på tallerkenen ved servering. 

Rødbetesalat
Visp sammen extra virgin olivenolje, sumak og sherryeddik til en vinaigrette. Smak til med salt og pepper. Tilsett kapers, sjalottløk og rødbeter. Bland godt. Tilsett kjørvel rett før servering. 

Pannestekt skrei
La skreien ligge 15 minutter i romtemperatur. 

Tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker, og dryss over litt salt.Ha olivenolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett smør i stekepannen. 

Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg, et til to minutter. Dryss litt pepper over skreien.

Server pannestekt skrei med rødbetesalat og sellerirotskum. Dryss gjerne mer sumak over sellerirotskummet. 

Tips:
Sellerirotskummet kan lages dagen før. Avkjøl helt etter at det er blendet sammen, og plasser i kjøleskapet. Varm opp, overfør til spuma-flaske, lad med N2O patron, rist godt og sprøyt på tallerkenen.

Har du en termo-spuma kan også flasken varmeholdes i et varmt vannbad. Husk å riste godt før du sprøyter ut. 

Se alt det andre du kan lage med skrei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen