Slik baker du pariserloff
Foto: Lisa Westgaard

Slik baker du pariserloff

Pariserloffen er tilbake for fullt etter at den var veldig på 70- og 80-tallet. Loffen er luftig og spør samtidig. Passer utmerket ved siden av skalldyr, Gjerne også til supper og salater. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Stekes ved 220°C i ca. 10 minutter. Deretter ved 190°C i ca. 40 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og bland det med vann slik at det blir lunkent. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser, men slipper bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Elt deigen om en gang under hevingen.

Ha deigen på bakebordet og kjevle den ut til en leiv, ca. 25x35 cm. Rull den fast sammen fra langsiden. Trill den slik at den blir ca. 60 cm lang og 5 cm tykk, noe smalere mot endene.

Legg loffen på bakepapir eller smurt stekeplate. Pensle den med sammenvispet eggehvite og vann. La den etterheve litt. Lag noen skråsnitt i den med ca. 6-7 cm mellomrom, eller snitt den langsetter.

La loffen etterheve videre utildekket, ikke for raskt. Pensle den en gang til mens den hever ferdig. Pensle deigen for tredje gang rett før den settes i ovnen.

Stek den først ca. 10 minutter, pensle den, skru ned varmen litt og stek videre. Stekes til den pent gyllen og gjennomstekt.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her