Pariserloff
Foto: Lisa Westgaard

Pariserloff

Pariserloffen er tilbake for fullt etter at den var veldig på 70- og 80-tallet. Loffen er luftig og spør samtidig. Passer utmerket ved siden av skalldyr, Gjerne også til supper og salater. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Stekes ved 220°C i ca. 10 minutter. Deretter ved 190°C i ca. 40 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og bland det med vann slik at det blir lunkent. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser, men slipper bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Elt deigen om en gang under hevingen.

Ha deigen på bakebordet og kjevle den ut til en leiv, ca. 25x35 cm. Rull den fast sammen fra langsiden. Trill den slik at den blir ca. 60 cm lang og 5 cm tykk, noe smalere mot endene.

Legg loffen på bakepapir eller smurt stekeplate. Pensle den med sammenvispet eggehvite og vann. La den etterheve litt. Lag noen skråsnitt i den med ca. 6-7 cm mellomrom, eller snitt den langsetter.

La loffen etterheve videre utildekket, ikke for raskt. Pensle den en gang til mens den hever ferdig. Pensle deigen for tredje gang rett før den settes i ovnen.

Stek den først ca. 10 minutter, pensle den, skru ned varmen litt og stek videre. Stekes til den pent gyllen og gjennomstekt.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen