Påskekake med appelsinkrem
Foto: Nadin Martinuzzi

Påskekake med appelsinkrem

Kanskje den beste påskekaken du kan lage. Appelsin-smørkrem toppet med biter av Kikklunsj og sjokoladeegg.

Fremgangsmåte

Kake:
Sett ovnen på 180 °C.

Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.

Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Appelsinkrem:
Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes rundt ti minutter for å få riktig konsistens.

Smak til med saften fra en appelsin og revet appelsinskall.

Montering:
Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.

Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken.

Pynt med hakket kjekssjokolade og små påskeegg.

Tips:
Hvis du baker den i 20 cm springform, kan du dele bunnen i tre deler for å få en høyere kake. Stek kaken gjerne dagen før servering.
 
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen