Pastasalat

Ingredienser
400 g pastaskruer
400 g spekemat, f.eks. ekeskinke
200 g hvit ost
1 stk purre
0,50 stk rødløk
1 stk paprika
3 stk stangselleri
1 dl hakkede valnøtter

Rømmedressing

2 dl lettrømme
1 dl majones
2 fd hvitløk
2 ss frisk hakket basilikum
1 stk sitron, saften av
2 ts sukker
salt
pepper


Alternativ oljedressing

2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
2 ss hakket frisk oregano
2 fd hvitløk
0,25 ts tørr sennep
salt
grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet.
Del spekemat, ost og grønnsaker i biter.
Lag dressing og bland inn i salaten. La den stå og trekke ca 1 time før servering.
Tips: Unngå å avkjøle pasta under rennende kaldt vann, det vil gjøre pastaen vassen og smakløs. Hell av kokevannet vend litt olje og avkjøl pastaen på et flatt fat.
Pasta kan byttes ut med kokte poteter i terninger.
Rømmedressing kan byttes ut med en oljedressing.

http://www.artoftaste.no/servlet/region?name=V2_SEKSJON_MAT_SOK_VIS&item=10391183

Sendt inn av Even Fossan

Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her