Pastasalat med scampi og kamskjell

Ingredienser
200 g rensede scampi (ca)
200 g rensede kamskjell (ca)
2 fedd hvitløk
1 ts revet sitronskall
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
1-2 røde paprika litt olje
200 g pasta , skjell eller skruer
salt
sukkererter
fast salat, for eksempel romanosalat


Rømmemajones med sitronsmak
1 dl rømme
1 dl majones
1 1/2 ss sitronsaft
1 ss finhakket dill
eller persille

Fremgangsmåte

Bedre søndagssalat finnes knapt. Scampi og kamskjell er jo lekkert da, men salaten smaker helt utmerket med reker og blåskjell også!

Rens scampi, snitt langs ryggraden og trekk ut den sorte strengen.
Legg scampi og kamskjell i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, revet sitronskall (kun det gule), olivenolje og grovmalt pepper, bland sammen og dekk bollen med plast. La scampi og kamskjell marinere et par timer i værelsetemperatur (men ikke i solen). Lengre tid, sett i kjøleskapet.
Pensle paprika med litt olje og legg på et stekebrett. Stek i varm stekeovn ved 250 grader C til paprika er blitt sort/brent på alle kanter. Legg i en frysepose eller i en bolle og dekk med plast og la ligge i 10–15 min. Fjern skinn, frø og hinner og finhakk paprikakjøttet.
Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Kok sukkererter i lettsaltet vann i ca 2 min, avkjøl dem rask i iskaldt vann, slik at de blir sprøe.
Del dem ev. i to.
Dryss litt salt på scampi og kamskjell og grill/stek dem i 1 1/2–2 min på hver side.
Bland sammen alle ingrediensene til rømmemajones.
Skyll av salaten og del den i litt mindre biter og legg den på et serveringsfat. Legg over pasta, scampi, kamskjell, sukkererter og paprika. Hell litt av dressingen over og server resten av dressingen ved siden av. Pynt med sitron eller lime og server med godt brød.

Sendt inn av Kjersti Beltestad

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her