Pastasalat med scampi og kamskjell

Ingredienser
200 g rensede scampi (ca)
200 g rensede kamskjell (ca)
2 fedd hvitløk
1 ts revet sitronskall
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
1-2 røde paprika litt olje
200 g pasta , skjell eller skruer
salt
sukkererter
fast salat, for eksempel romanosalat


Rømmemajones med sitronsmak
1 dl rømme
1 dl majones
1 1/2 ss sitronsaft
1 ss finhakket dill
eller persille

Fremgangsmåte

Bedre søndagssalat finnes knapt. Scampi og kamskjell er jo lekkert da, men salaten smaker helt utmerket med reker og blåskjell også!

Rens scampi, snitt langs ryggraden og trekk ut den sorte strengen.
Legg scampi og kamskjell i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, revet sitronskall (kun det gule), olivenolje og grovmalt pepper, bland sammen og dekk bollen med plast. La scampi og kamskjell marinere et par timer i værelsetemperatur (men ikke i solen). Lengre tid, sett i kjøleskapet.
Pensle paprika med litt olje og legg på et stekebrett. Stek i varm stekeovn ved 250 grader C til paprika er blitt sort/brent på alle kanter. Legg i en frysepose eller i en bolle og dekk med plast og la ligge i 10–15 min. Fjern skinn, frø og hinner og finhakk paprikakjøttet.
Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Kok sukkererter i lettsaltet vann i ca 2 min, avkjøl dem rask i iskaldt vann, slik at de blir sprøe.
Del dem ev. i to.
Dryss litt salt på scampi og kamskjell og grill/stek dem i 1 1/2–2 min på hver side.
Bland sammen alle ingrediensene til rømmemajones.
Skyll av salaten og del den i litt mindre biter og legg den på et serveringsfat. Legg over pasta, scampi, kamskjell, sukkererter og paprika. Hell litt av dressingen over og server resten av dressingen ved siden av. Pynt med sitron eller lime og server med godt brød.

Sendt inn av Kjersti Beltestad

Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her