Pastasalat med spekeskinke og sprøstekt morrpølse

Ingredienser
Til 4-6 personer
100 g ukokte pastaskruer eller makaroni
150 g Jarlsberg eller annen ost
1 rød paprika
1 rødløk eller vanlig løk
1/2 slangeagurk
8-10 sherrytomater eller 2-3 tomater i båter

Dressing:
1-2 ss balsamicoeddik
1 ss hakket frisk oregano
eller 1/2 ts tørket oregano
2 fedd hvitløk
1/4 ts tørr sennep
3 ss olivenolje
salt, grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Slå av vannet og skyll pastaen i kaldt vann. La den renne godt av.
Skjær ost, slangeagurk og paprika i terninger. Rens og finhakk løken og del sherrytomater i to.
Bland lett sammen.
Ha eddik, oregano, finhakket hvitløk og tørr sennep i en liten bolle, visp godt sammen og spe med oljen. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i pastasalaten.
Server salaten med spekeskinke , sprøstekt morrpølse og brød.
Sprøstekt morrpølse: Legg skiver av morrpølse på ste stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i varm stekeovn 230 oC i 10-12 min til morrpølse skivene er sprøe. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett trekkes ut.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her