Spaghettimed tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella (Spaghetti alla Caprese) (Italia)

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

I mellomtiden varmer du oljen i en mellomstor kjele. Ha i tomater, farin og pepper etter smak, og la det surre på middels varme i noen minutter til tomatene blir myke og saften siver ut.

Klipp ansjosen i tomatene med en saks.

Tilsett vin, tunfisk og oliven, og rør inn i sausen. Ha i mozzarella og varm opp uten å røre. Smak til og tilsett eventuelt litt salt.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over, bland forsiktig og dryss med basilikumblader. Serveres straks.

Denne oppskriften fra Capri er frisk, lett og full av smak. Server den helt nylaget.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her