Pastaskjell med laks i sitronsaus
Foto: Mari Svenningsen

Pastaskjell med laks i sitronsaus

Pasta og laks gjør susen. Det er egentlig sitronsausen som setter spiss på denne retten. Prøv denne knallgode oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.
  2. Varm litt olje og smør i en panne eller tykkbunnet kasserolle og stek fisken på middels høy varme til den har fått fin stekeflate på en side. Stek fisken i to omganger og sett den til side.
  3. Pastasausen:
    Finhakk hvitløken og kutt opp vårløken. Ta vare på det ytterste av det grønne som pynt.
  4. Ha det i en gryte med  smør og la det surre på svak varme i ca 2  minutter. 
  5. Tilsett matfløte, kok opp og la koke til den tykner. 
  6. Tilsett sitronsaft og revet skall av sitron.
  7. Rør rundt og la sausen småkoke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
  8. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 1-2 minutter under forsiktig omrøring.
  9. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann.
  10. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
  11. Drypp over finhakket vårløk-grønt på toppen.
  12. Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.

Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.

På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste

Apéritifs store pastaguide finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her