Pepperkakekake
Foto: Christian Brun

Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
    Pisk egg og sukker til lett eggedosis samtidig som du smelter smøret. Vend inn hvetemel, bakepulver og nøtter i eggedosisen. Ha til slutt i smøret og bland sammen til en glatt røre.
  2. Hell røren over i en smurt 25 cm springform og stek nøttebunnen midt i ovnen på 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Fyll:
    Kok sukker og vann til litt tykk sirup (ca. 120°). Pisk eggene luftig og tilsett sukkerlaken mens maskinen går. Fortsett til blandingen er kald, og rør inn romtemperert smør. Tilsett revet sitronskall eller en annen ønsket smak.
  4. Tips:
    Du kan også smaksette smørkremen med frøene fra 1 vaniljestang, 3 ss kruttsterk kaffe, 50 g smeltet sjokolade, grand marnier eller cognac.
  5. Montering:
    Del nøttebunnen i to og ha smørkrem i midten. Smør resten av smørkremen rundt kaken. 
  6. Pynt:
    Plasser pepperkakefigurer rundt kanten og pepperkaketrær på toppen av kaken.

Nå skal det bakes pepperkaker

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her