Pepperkakekake
Foto: Christian Brun

Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
    Pisk egg og sukker til lett eggedosis samtidig som du smelter smøret. Vend inn hvetemel, bakepulver og nøtter i eggedosisen. Ha til slutt i smøret og bland sammen til en glatt røre.
  2. Hell røren over i en smurt 25 cm springform og stek nøttebunnen midt i ovnen på 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Fyll:
    Kok sukker og vann til litt tykk sirup (ca. 120°). Pisk eggene luftig og tilsett sukkerlaken mens maskinen går. Fortsett til blandingen er kald, og rør inn romtemperert smør. Tilsett revet sitronskall eller en annen ønsket smak.
  4. Tips:
    Du kan også smaksette smørkremen med frøene fra 1 vaniljestang, 3 ss kruttsterk kaffe, 50 g smeltet sjokolade, grand marnier eller cognac.
  5. Montering:
    Del nøttebunnen i to og ha smørkrem i midten. Smør resten av smørkremen rundt kaken. 
  6. Pynt:
    Plasser pepperkakefigurer rundt kanten og pepperkaketrær på toppen av kaken.

Nå skal det bakes pepperkaker

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her