Pinnekjøtt av rein
Foto: Finnmark Rein/Fotograf Stian Broch

Pinnekjøtt av rein

Pinnekjøtt av rein er et helt nytt alternativ som også kan serveres med mandelpoteter, kålrabistappe og rørt tyttebær.

Fremgangsmåte

Vann ut pinnekjøttet minst ett døgn. 

Legg en rist nederst i en stor kasserolle. Fordel kjøttet over. Hell på vann slik at det står c 3 cm over bunnen. Kok opp og la trekke i 3-3 1/2 timer eller til kjøttet er helt mørt og nærmest faller av beina. Hvis du ønsker fastere pinner, kan du nøye deg med 2 timer.  

Rødkålsalat:
Snitt rødkål med en mandolin eller ostehøvel. Kok opp vann og blansjer kålen i ca 2 minutter. Hell over i et dørslag og avkjøl med kaldt vann. Ha i en salatbolle. Rens granateplet og bland med kålen. Pisk sammen sennep, olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Ha over salaten og bland godt. 

Server med kokte poteter som har fått en runde i panna med litt smør, samt grov sennep.

Du kan selvsagt også velge tradisjonelt tilbehør som kålrotstappe

Hvordan koke pinnekjøtt

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Pinnekjøtt på julaften?

Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv

Flere tips til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her