Potet-gnocchi
Foto: Bartosz Luczak

Potet-gnocchi

Denne retten spises i Italia ofte sammen med kjøttsaus med tomat og det smaker herlig.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Hell vannet av og mos potetene gjennom purépresse eller moseapparat.
  2. Rør mosen sammen med hvetemel, eggeplommer og smør. Smak til med salt.
  3. Kna massen til en jevn deig og trill denne ut i fingertykke strimler. Skjær disse igjen i biter på et par cm og bøy dem til svak halvmåneform.
  4. Kok halvmånene noen minutter i lettsaltet vann. De er ferdig når de flyter opp til overflaten.
  5. Ta dem opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige og legg dem over i en smurt, ildfast form.
  6. Legg smørklatter oppå, dryss over med revet parmesanost og la formen stå i stekeovnen ved 250 C i noen minutter til osten er smeltet, men ikke brun.
  7. Server retten straks den er tatt ut av ovnen.

Denne retten spises i Italia ofte sammen med kjøttsaus med tomat.

Her er mange andre retter der poteter spiller hovedrollen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her