Potet-gnocchi
Foto: Bartosz Luczak

Potet-gnocchi

Denne retten spises i Italia ofte sammen med kjøttsaus med tomat og det smaker herlig.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Hell vannet av og mos potetene gjennom purépresse eller moseapparat.
  2. Rør mosen sammen med hvetemel, eggeplommer og smør. Smak til med salt.
  3. Kna massen til en jevn deig og trill denne ut i fingertykke strimler. Skjær disse igjen i biter på et par cm og bøy dem til svak halvmåneform.
  4. Kok halvmånene noen minutter i lettsaltet vann. De er ferdig når de flyter opp til overflaten.
  5. Ta dem opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige og legg dem over i en smurt, ildfast form.
  6. Legg smørklatter oppå, dryss over med revet parmesanost og la formen stå i stekeovnen ved 250 C i noen minutter til osten er smeltet, men ikke brun.
  7. Server retten straks den er tatt ut av ovnen.

Denne retten spises i Italia ofte sammen med kjøttsaus med tomat.

Her er mange andre retter der poteter spiller hovedrollen

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her