Potet-gnocchi
Foto: Bartosz Luczak

Potet-gnocchi

Denne retten spises i Italia ofte sammen med Kjøttsaus med tomat g det smaker herlig.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Hell vannet av og mos potetene gjennom purépresse eller moseapparat. Rør mosen sammen med hvetemel, eggeplommer og smør. Smak til med salt. Kna massen til en jevn deig og trill denne ut i fingertykke strimler. Skjær disse igjen i biter på et par cm og bøy dem til svak halvmåneform.

Kok halvmånene noen minutter i lettsaltet vann. De er ferdig når de flyter opp til overflaten. Ta dem opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige og legg dem over i en smurt, ildfast form. Legg smørklatter oppå, dryss over med revet parmesanost og la formen stå i stekeovnen ved 250 C i noen minutter til osten er smeltet, men ikke brun. Server retten straks den er tatt ut av ovnen.

Denne retten spises i Italia ofte sammen med Kjøttsaus med tomat (Sugo di carne). Se egen oppskrift.

Her er mange andre retter der poteter spiller hovedrollen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen