Potetgrateng med karbonade og squash
Foto: Mette Randem

Potetgrateng med karbonade og squash

Du bør prøve denne retten med squash. I denne oppskriften gir vi den selskap av karbonadedeig og noe de fleste av oss spiser daglig. Slik blir den enda bedre. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hakk og brun karbonadedeigen i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.

Rens og del squashen og løken i små biter og surr i pannen sammen med karbonaden.

Ha i hvitløken mot slutten.

Kok pannen ut med 1 dl vann.

Skrell potetene og skjær dem i ca. ½ cm tykk skiver.

Legg et potetlag i bunnen av en ildfast form. Hell kjøtt- og grønnsaksblandingen samt vannet fra utkoking av pannen over potetene.

Strø revet ost over.

Stek formen midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Serveres med en frisk og enkel grønn salat.

Tips: På bildet er potetene lagt over kjøttet, men retten blir saftigere når potetene får trekke til seg sjyen fra kjøtt- og grønnsaksblandingen.

Tips: Vil du ha en vegetarisk rett, droppe du karbonadedeigen og erstatter med enten 1 boks tomater eller 1 boks bønner/kikerter. 

Vi har mange flere retter med squash på lur

Vil du heller spise pizza er det veldig mange oppskrifter her

Eller vil du ha pannekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 42 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen