Potetlasagne med salami
Apéritif

Potetlasagne med salami

Denne oppskriften har en smaksforsterker som heter ansjos som kler potetene og hvitløken veldig godt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne (2-3 mm) skiver. Stek auberginen i olje til den er pent brun.
  2. Legges lagvis med salt, pepper og finhakket hvitløk samt finhakket ansjos, salami i strimler mellom lagene i en ildfast form. Bruk gjerne en springform, da blir det lettere å få den helskinnet ut av formen.
  3. Dryss ost på toppen. Stek ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
  4. La potetlasagnen få hvile i 10 minutter til den får satt seg. Løsne langs kanten på formen og ta av sidedelen.
  5. Skjær så i pene stykker og server sammen med en salat som du blander av romanosalatblader, ekebladssalat, en avocado i terninger og en dressing av 1 ss god eddik eller sitronsaft, 3 ss god olivenolje, 1 ts fransk sennep, salt og pepper samt litt finhakkete friske urter.
Tips:
Du kan fint bruke annen type pålegg i denne retten som kokt skinke eller eller spekeskinke. For en vegetarisk vri, tilsetter du litt miso i steder for salami (og ansjos). 

Godt brød til er en selvfølge.

Flere deilige retter med lasagne finner du her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her