Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne (2-3 mm) skiver. Stek auberginen i olje til den er pent brun.
Legges lagvis med salt, pepper og finhakket hvitløk samt evt. finhakket ansjos, salami eller spekeskinke i strimler mellom lagene i en ildfast form. Bruk gjerne en springform, da blir det lettere å få den helskinnet ut av formen.
Dryss ost på toppen. Stek ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
La lasagnen få hvile i 10 minutter til den får satt seg. Løsne langs kanten på formen og ta av sidedelen.
Skjær så i pene stykker og server sammen med en salat som du blander av romanosalatblader, ekebladssalat, en avocado i terninger og en dressing av 1 ss god eddik eller sitronsaft, 3 ss god olivenolje, 1 ts fransk sennep, salt og pepper samt litt finhakkete friske urter.
Godt brød til er en selvfølge.
Her er alt du trenger å vite om pasta
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Les mer om raw food
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev