Pulled laks med syrlig rødløk
Godfisk.no

Pulled laks med syrlig rødløk

Prøv pulled laks på grillen Det blir sikkert din nye grillfavoritt. Denne retten er saftig og har mye smak.

Fremgangsmåte

  1. Laks:
    Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle.
  2. Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.
  3. Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter.
  4. Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.
  5. Syltet agurk:
    Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken.
  6. Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time. 
  7. Syrlig rødløk:
    Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten. 

Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.

Skal du grille laks er oppskriftene her

Her finner du mange andre oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her