Pulled laks med syrlig rødløk

Pulled laks med syrlig rødløk

Prøv pulled laks på grillen Det blir sikkert din nye grillfavoritt. Denne retten er saftig og har mye smak. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Laks:
Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle. Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.

Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter. Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.

Syltet agurk:
Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken. Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time. 

Syrlig rødløk:
Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten. 

Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.

Her finner du mange andre oppskrifter med laks

Skal du grille laks er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen