Pulled pinnekjøtt burger
Foto: Arijuhani

Pulled pinnekjøtt burger

Har du pinnekjøtt til overs etter at julefeiringen er over kan du bruke det til å lage en burger helt utenom det vanlig. Vi kan love deg jubel rundt bordet hvis du følger denne enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Riv rødkål veldig fint. Legg evt. i iskaldt vann i 5-10 minutter for maksimal sprøhet.

Riv pinnekjøttet fint etter fibrene. Varm en stekepanne og stek raskt. Ha i en bolle med soyasaus og lime. Bland godt. 

Bland rømme, finhakket mynte og tranebærsirup. 

Legg isbergsalat på den nederste burgerbrøddelen. Legg pinnekjøttmiksen oppå. Ha over litt rømmedressing.  Legg på revet rødkål og topp med den øvre burgerbrøddelen. 

Tips:
Hvis du ikke har tranebærsirup kan du bruke "sirup" som du henter fra et glass med godt syltetøy, gjerne hjemmelaget, enten tyttebær eller multe. Du presser rett og slett syltetøyet gjennom en tesil og tar vare på sirupen. 

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du flere oppskrifter på hamburgere 

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

3
3/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen