Pulled pinnekjøtt burger
Foto: Arijuhani

Pulled pinnekjøtt burger

Har du pinnekjøtt til overs etter at julefeiringen er over kan du bruke det til å lage en burger helt utenom det vanlig. Vi kan love deg jubel rundt bordet hvis du følger denne enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Riv rødkål veldig fint. Legg evt. i iskaldt vann i 5-10 minutter for maksimal sprøhet.

Riv pinnekjøttet fint etter fibrene. Varm en stekepanne og stek raskt. Ha i en bolle med soyasaus og lime. Bland godt. 

Bland rømme, finhakket mynte og tranebærsirup. 

Legg isbergsalat på den nederste burgerbrøddelen. Legg pinnekjøttmiksen oppå. Ha over litt rømmedressing.  Legg på revet rødkål og topp med den øvre burgerbrøddelen. 

Tips:
Hvis du ikke har tranebærsirup kan du bruke "sirup" som du henter fra et glass med godt syltetøy, gjerne hjemmelaget, enten tyttebær eller multe. Du presser rett og slett syltetøyet gjennom en tesil og tar vare på sirupen. 

Hamburgerbrødene kan du selvsagt bake selv

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen