Quiche med pølse og cheddar
Foto: Kai Nordrum

Quiche med pølse og cheddar

Franskmennene kan det med å lage pai. Denne oppskrift er en skikkelig deilig variant med både pølser og cheddar.

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel og tilsett kaldt vann (gjerne i foodprocessor). Kjevl den ut, litt større enn formen.

Trykk deigen ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel og stek den på nederste rille på 200 grader i ca. 15 minutter.

Del pølsene og skjær purren i ringer. Bland egg, melk, gressløk og pepper.  Dryss ost på paibunnen og hell eggeblandingen over. Legg purre og pølser på toppen.

Stek på 180 grader til eggeblandingen er stivnet og quichen har fått en fin, gyllen farge (ca. 45 minutter).
 
Denne paien gjør seg også godt på koldtbordet eller i matpakka.
 
Server paien med en god, frisk salat.
 
Tips: Paibunnen kan  du også kjøpe på pakke eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen