Quiche
Apéritif

Quiche

En deilig pai, eller quiche om du vil, med kalkunkjøtt og mye annet godt på og i.

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Sett deigen kaldt i 20-30 minutter. Trykk deigen ned i en stor paiform. Prikk godt med gaffel. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til bunnen er svakt gyllen.

Riv squashen grovt på råkostjern. Dryss over litt salt for å trekke ut vann. La det stå ca. ½ time. Press massen gjennom en sikt for å få bort vannet.

Skjær speket kalkunfilet i strimler. Del vårløk i skiver og rødløk i tynne båter og vend dem raskt i litt smør. Legg de soltørkede tomatene noen minutter i kokende vann tilsatt litt olivenolje. Skjær dem deretter i strimler.

Fordel alt i paiskallet. Dryss over ost. Hell over sammenvispet egg, melk, fløte, salt og pepper.

Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.

Anrett et tynt stykke av paien på hver tallerken. Pynt gjerne med friske urter.

Mange flere lekre paier finner du her  

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her