Blini med røkt laks, kremost, agurksalat og gulrotsaus
Foto: Istock

Blini med røkt laks, kremost, agurksalat og gulrotsaus

Blini er perfekt til forrett, tapas eller snacks og serveres ofte med forskjellige toppinger. Den lille, salte pannekaken er perfekt med røkt laks.

Fremgangsmåte

  1. Blini: Rør sammen ingrediensene til bliniene til en jevn røre. Stek små tykkere pannekaker. Hold dem varme.
  2. Topping: Bland alle ingrediensene til fyllet og smak til med pepper og revet sitronskall.
  3. Fordel toppingen på bliniene og kvern over pepper og pynt med dill.
  4. Agurksalat: Bland agurkskivene med de øvrige ingrediensene og smak den til.
  5. Gulrotsaus: Lag gulrotsaft av skrelte gulrøtter i en juicer. Eller bruk ferdigpresset gulrotsaft (1 kilo gulrot gir 2 dl juice). Ha gulrotsaften i en kjele og kok inn inn til det halve.
  6. Press saften av appelsin og sitron. Kok appelsinsaften og sitronsaften inn til sirupskonsistens.
  7. Bland sammen og kok opp.
  8. Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn smøret litt om gangen. Ha i fløten og pisk til en jevn saus.

Server bliniene med agurksalaten og sausen ved siden av.

Se også denne oppskriften på bilini

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her