Dagens rett
Slik lager du blinis med forskjellig typer topping
Foto: (margouillatphotos)

Slik lager du blinis med forskjellig typer topping

Blinis er en type små pannekaker eller lapper, men de er ikke søte og serveres alltid med en topping. Enten de vi foreslår eller det du har mest lyst på.
30 Desember 2023 - 01:00

Blinis skiller seg fra andre lapper ved at de (helst) skal lages med bokhvetemel. Dette melet er mye sunnere enn hvetemel, men kan ikke brukes som erstatning til brødbaking da det er glutenfritt. Hva gjør vel det, når du kan lage disse deilige munnfullene av melet. Ikke rart at blinis er blitt det faste følget til størkaviar. Men langt mer tilgjengelige og rimeligere råvarer trives også veldig godt på blinis. Også det du måtte ha av rester etter julefeiringen.

Slik lager du blinis

Slik lager du blinis

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i 1½ dl lunken melk og tilsett melet. La røren heve ca. ½ time. Tilsett resten av melken, salt, egg og smeltet smør.
  2. Stek blinisene i en liten stekepanne. Legg dem i stabel etter hvert som de blir ferdige.
  3. De serveres kalde eller varme, med en god klatt rømme i bunnen.
  4. Deretter legges det på kaviar, løyrom, rognkjeksrogn, lodderogn eller røykelaks
  5. Du kan også bruke rillettes, pate, terrine eller annet kjøttpålegg, men da dropper du rømme.
  6. Blinisene toppes med finklippet gressløk eller finhakket løk.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her