Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø
Apéritif

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Til denne retten er det helt supert å bruke rester etter rakefiskmåltidet. Eller når du bare må ha rakefisk midt i uka.

Fremgangsmåte

  1. Del rakefiskfileten i passe store skiver. 
  2. Skrell og skjær gule beter i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann i 4 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Hell av vannet og avkjøl. Ha i en bolle, klem over sitronsaft og smak til med salt og pepper, og en klype sukker, men det er ikke nødvendig. 
  3. Kok sukkererter i 2 minutter. Skyll i iskaldt vann. 
  4. Pisk Snøfrisk og yoghurt til luftig krem. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. 
  5. Legg sukkererter og beteskiver lagvis i bunnen. Fordel kremen og dernest rakefisken over og topp med svarte sesamfrø og frisk dill.
  6. Litt grønn olje på toppen gjør også susen.

Slik lager du urteolje selv på 15 minutter

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her