Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Til denne retten er det helt supert å bruke rester etter rakefiskmåltidet. Eller når du bare må ha rakefisk midt i uka.

Fremgangsmåte

Del rakefiskfileten i passe store skiver. 

Skrell og skjær gule beter i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann i 4 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Hell av vannet og avkjøl. Ha i en bolle, klem over sitronsaft og smak til med salt og pepper, og en klype sukker, men det er ikke nødvendig. 

Kok sukkererter i 2 minutter. Skyll i iskaldt vann. 

Pisk Snøfrisk og yoghurt til luftig krem. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. 

Legg sukkererter og beteskiver lagvis i bunnen. Fordel kremen og dernest rakefisken over og topp med svarte sesamfrø og frisk dill. Litt grønn olje på toppen gjør også susen.

Slik lager du grønn olje selv

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen