Ramen basert på kyllingkraft
Apéritif

Ramen basert på kyllingkraft

Denne ramensuppen passer uansett sesong, men er ekstra deilig nå på høsten. Etter at du har smakt denne for første gang vil du få vann i munnen når du tenker på den igjen.

Fremgangsmåte

Kyllingen som skal bli kraft. Du har nå en hel kylling foran deg. For å partere denne best mulig begynner du med med brystene. Skjær fra brystbenet og utover og sett dem deretter i kjøleskapet. Disse skal bli ramensuppekost om en time.

Bryt lårene av ved å vri det til du kjenner at knokkelen hopper ut av setet. Da er lårene fristilt og du kan skjære dem av. Disse blir middag en annen dag. 

Ha så hele kyllingen i en kasserolle som dekker kyllingen i høyde. Sammen med oppkuttet gulrot, løk og pepper fyller du kasserollen med vann og lar det koke opp for deretter og skru ned varmen for å la det putre i ca 45 minutter.
Etter 45 minutter tar du frem en sil og siler kraften ut i en skål. Legg resten av elementene i en annen skål for deretter å helle kraften tilbake i kasserollen.

La dette putre videre sammen med fishsauce, soyasaus, ingefær og limesaft. Du trenger ikke salt i denne retten da både soya, fishsauce og kraften i seg selv inneholder så mye salt. 

Nå har du ferdig kokt kyllingskrog med masse kjøtt på seg. For enklest å få løs dette kjøttet, bruker du en gaffel og eventuelt dine nyvaskede hender. Dette legges i en boks i kjøleskapet og kan bli til mange middags- eller lunsjretter denne uken.

Mens ramenkraften putrer kan du sette på vann for eggnudlene. Her vil du finne anbefalt koketid på baksiden av pakningen, men stort sett skal ikke nudler koke lenge, kun ca. 3-5 minutter.

Ta også ut kyllingbrystet, skjær dette i biter og stek til det er gjennomstekt. Når kyllingbitene fremstår som ferdige, legger du dem på et fat og heller teriakymarinade over. Rør dem inn slik at alle bitene er dekket og marinaden får trekke inn. 

Nudlene er nå ferdigkokte og det klart for dandering av tallerkenen. Plasser nudler nederst, deretter vårløk, bønnespirer og tynne soppskiver, før du heller over kraft. Legg til slutt på kyllingbitene. 

Her finner du flere deilige supper med Kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning

På kalde kvelder, hva er bedre enn en varm gryte og et glass vin? Med denne komboen får du brukt absolutt hele kyllingen og smakt på druen aligoté. Druen fra Burgund som ikke bare sitter på sidebenken lenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen

Denne vinen som kommer i et lite antall til Norge, er rett og slett sublim til akkurat denne fantastiske råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er skikkelig retromat - som forhåpentligvis vil vekke begeistring også hos dagens unge
Dagens rett
Ovnspannekake med flesk

Dette er skikkelig retromat - som forhåpentligvis vil vekke begeistring også hos dagens unge

I hvert fall får jeg assosiasjoner til barndommens favorittmiddager som var pannekaker. Og de kan fint serveres salte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften
Dagens rett
Grillet eller stekt kveite med salsa og majonessaus

Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften

En salsa som riktignok ikke er sterk, men frisk, løfter den gode kveitesmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp

Sikre deg noen flasker når den blir tilgjengelig i et begrenset antall onsdag morgen kl 8.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her