Riv potetene. Strø på salt (1 ts) og bland i mel. Røren må ikke væe så løs at raspeballene blir grøtete og ikke så fast at de blir for tunge. Form dem i hånden til runde boller.
Stek bacon og løk i smør og krydre med pepper. Fyll raspeballene med flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft. La dem småkoke med lokket på eller på gløtt til de er gjennomkokt (ca 25 min).
Rør sammen tyttebær og sukker og servér til.
Vanlig tilbehør er vossakorv, salt lammekjøtt og kålrotstappe.
At seiens hverdagsimage fortsatt henger ved er synd. Med sei kan du lage utrolig mye godt, ikke minst til fest. Det er denne oppskriften et godt eksempel på.
Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.