Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør
Foto: www.matsdreyer.no

Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør

Det er på tide at alle skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull.

Fremgangsmåte

  1. Forberedelser:
    Pensle reinsdyrfiletene med 2 ss rapsolje og krydre med salt og pepper.
  2. Del jordskokkene og potetene i to, eller i grove biter hvis de er store. Vend jordskokker og poteter i 2 ss rapsolje og legg dem i en pakke av aluminiumsfolie. Topp med smør, valnøtter, salt og pepper.
  3. Ved grillen:
    Sett aluminiumspakken med grønnsakene på indirekte varme på grillen. La stå til både potetetene og jordskokkene er møre. Dette tar ca 40 minutter.
  4. Grill reinsdyrfiletene på direkte varme til de er gyllne. Flytt over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
  5. Servering:
    Skjær kjøttet i fingertykke skiver og server sammen med jordskokkene og potetene. Bruk valnøttsmøret som ligger i bunnen av aluminiumsfolien som saus. Topp med friske bjørnebær.

Tips:
Pynt gjerne retten med spirer eller friske urter for ekstra farge og smak.

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist, Sunt på grillen, kandidat Beste Norske kokebok 2019

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her