Reinsdyrmaki
Foto: Finnmarkrein.no

Reinsdyrmaki

En slik maki kombinerer japansk teknikk med innslag av Italia samt de beste norske råvarer.

Fremgangsmåte

  1. Risblandingen: Ha olje i en middels varm panne.
  2. Tilsett ris og sjalottløk og stek i noen ­minutter. Bruk en tresleiv og rør ofte.
  3. Tilsett hvitvin når risen og løken er blank, og kok videre til væsken nesten er kokt bort.
  4. Tilsett varm buljong eller varmt vann i tre ­omganger.
  5. Kokes til sammen i ca. 16 min, til risen er «al dente».
  6. Ha i parmesanost og smør, og rør godt.
  7. Smør risblandingen utover et bakepapir og la avkjøle. 
  8. ​Makifyll: Fordel reinsdyrfilet, agurk og soltørket tomat ca. 2 cm fra den ene langsiden.
  9. Brett risen med bakepapiret rundt, og klem det fast og bestemt til en rund pølse.
  10. Legg rullen i kjøle­skapet i 15 minutter slik at den får en fastere konsistens.
  11. Del den i 1,5 cm tykke skiver med en sylskarp kniv.
  12. ​Soyadip: Ha alle ingrediensene til ­soyablandingen i en kjele.
  13. La blandingen småkoke i 15 ­minutter.
  14. Bruk en spiseskje og press blandingen gjennom en sikt, slik at den er helt fri for klumper.
  15. Ha soyablandingen i små porsjonsskåler.
  16. Urteolje: Bland sammen alle ingrediensene i ­urteoljen, og tilsett en teskje i hver porsjonsskål.
  17. Server Maki-bitene sammen med soyadipen.

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Rune Pal for Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her