Rekesalat i Tacoskål *

Ingredienser
4 tacoskåler (el. terteskjell)
200 gr skrelte reker
2 store tomater
1 løk
1 hvitløkbåt
1 ss hakket koriander el. dill
salt og pepper
ørlite chillipepper
isbergsalat
2 modne avocadofrukter

DRESSING:
1/2 dl olivenolje (extra virgin)
1/2 ss presset citron
salt og pepper
ørlite kajenne

Fremgangsmåte

Hakk rekene grovt. Del tomatene i to og fjern kjernen. Bland sammen. Skrell og hakk løk og hvitløk. Bland det i. Hakk urter og tilsett. Krydre med salt, pepper og chilli. Smak godt til. Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Smak til igjen.
Strimle vasket isbergsalat og fordel i tacoskåler/terteskjell. Bland dressing og rekesalat sammen og fordel over. Topp det hele med skrelte avocaoskiver og pynt med friske urter. Pepperdryss.

Sendt inn av Bodil Danielsen

Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
Dagens rett

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest

I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her