Ribbe med stjernanis og mandarin
Foto: Mari Svenningsen, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Ribbe med stjernanis og mandarin

Fremgangsmåte

2 dager før servering:
Gni ribba inn med salt og pepper. Gni det godt ned i svor-stripene.

Tilberedning:
Legg i en form med svoren ned. Hell på 3 dl vann.

Sett ribba i ovnen på 200 grader i cirka en time.

Snu ribba og legg kvarte mandariner oppi formen og la ribba stå ca ½ time.

Hell kraften av ribba, skum av fettet slik at du får ren kraft. Stek ribba videre i ca 20 minutter til den er gjennomstekt og svoren sprø.

Strip skallet av to mandariner og knus en stjerneanis. Tilsett krydderet, marsala og honning, kok opp kraften. La det koke til sausen er tilstrekkelig innkokt, tilsett fløte og evt. sukkerkulør.

Ribben må hvile i ca 20 minutter før du skjærer den opp. Skjær tynne skiver (hvis beina er fjernet) og server med kokte rattepoteter, sausen og strimlet rødkål med saft av litt sitron og en mandarin. Blomkålpuré er også kjempegodt til.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her