Ribbe med stjernanis og mandarin
Foto: Mari Svenningsen, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Ribbe med stjernanis og mandarin

Fremgangsmåte

2 dager før servering:
Gni ribba inn med salt og pepper. Gni det godt ned i svor-stripene.

Tilberedning:
Legg i en form med svoren ned. Hell på 3 dl vann.

Sett ribba i ovnen på 200 grader i cirka en time.

Snu ribba og legg kvarte mandariner oppi formen og la ribba stå ca ½ time.

Hell kraften av ribba, skum av fettet slik at du får ren kraft. Stek ribba videre i ca 20 minutter til den er gjennomstekt og svoren sprø.

Strip skallet av to mandariner og knus en stjerneanis. Tilsett krydderet, marsala og honning, kok opp kraften. La det koke til sausen er tilstrekkelig innkokt, tilsett fløte og evt. sukkerkulør.

Ribben må hvile i ca 20 minutter før du skjærer den opp. Skjær tynne skiver (hvis beina er fjernet) og server med kokte rattepoteter, sausen og strimlet rødkål med saft av litt sitron og en mandarin. Blomkålpuré er også kjempegodt til.

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen