Ribbe med stjernanis og mandarin
Foto: Mari Svenningsen, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Ribbe med stjernanis og mandarin

Fremgangsmåte

2 dager før servering:
Gni ribba inn med salt og pepper. Gni det godt ned i svor-stripene.

Tilberedning:
Legg i en form med svoren ned. Hell på 3 dl vann.

Sett ribba i ovnen på 200 grader i cirka en time.

Snu ribba og legg kvarte mandariner oppi formen og la ribba stå ca ½ time.

Hell kraften av ribba, skum av fettet slik at du får ren kraft. Stek ribba videre i ca 20 minutter til den er gjennomstekt og svoren sprø.

Strip skallet av to mandariner og knus en stjerneanis. Tilsett krydderet, marsala og honning, kok opp kraften. La det koke til sausen er tilstrekkelig innkokt, tilsett fløte og evt. sukkerkulør.

Ribben må hvile i ca 20 minutter før du skjærer den opp. Skjær tynne skiver (hvis beina er fjernet) og server med kokte rattepoteter, sausen og strimlet rødkål med saft av litt sitron og en mandarin. Blomkålpuré er også kjempegodt til.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 294.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 155.90 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her