Risotto med pære og gorgonzola
Aperitif

Risotto med pære og gorgonzola

En enkel og elegant oppskrift som kan serveres til hverdags så vel som fest. Her kombineres sødmefulle pærer, pikant gorgonzola og knasende valnøtter til en herlig kremet risotto.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp buljong i en liten kjele. Skru ned varmen til laveste trinn og hold buljongen varm.
  2. Varm 1 ss olivenolje i en tykkbunnet kjele over middels-høy varme og stek pærene til de såvidt brunes. Krydre med litt salt og sett til side. 
  3. Skru varmen ned til middels. Ha resterende 1ss olivenolje i kjelen sammen med sjalottløken. Stek løken blank, ca 1 minutt. Ha i ris, skru opp varmen til middels-høy, og rør mens du lar risen bli blank, ca 3 minutter. 
  4. Ha så i hvitvin, rør mens den kokes helt inn. Ha så i en øse av buljongen. La buljongen absorberes helt, før du tilsetter en ny. Ikke glem å røre. Fortsett prosessen til risottoen er al dente (13-16 minutter).
  5. Mens risottoen koker lager du garnityr om ønskelig. Smelt smør og honning  i en stekepanne over middels-høy varme. Stek pæreskivene gylne og smak til med en klype salt. Skru ned varmen, hold varme.
  6. Ha risottoen av varmen og rør kraftig inn gorgonzola og smør. Risottoen skal være kremet. Virker den for fast rør inn en spiseskje varm buljong.
  7. Rør så inn steke pærebiter. Smak til med salt og pepper.

Server straks i dype skåler toppet med valnøtter og smørstekt pære.

Tips:
Risotto passer ypperlig til middagsselskaper, og kan faktisk lages i forveien. Følg oppskriften ovenfor, men pass på å ta risottoen av varmen når riskornene er litt hardere enn ønsket (ca 13 minutter). Spre risottoen i et tynt lag på et brett som går inn i fryseren din, og frys i ca 10 minutter eller til den er helt kald. Dette er for å stoppe kokeprosessen og sørge for at risottoen ikke blir overkokt. 5 minutter før du ønsker å servere retten, varm risottoen til den er al dente og fullfør oppskriften som beskrevet ovenfor.

Her finner du flere oppskrifter på risotto

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her