Risotto med vårgrønnsaker
Foto: edoneil

Risotto med vårgrønnsaker

Aspargessesongen er endelig over oss, og det er svært få ting som smaker så himmelsk som deilig norsk asparges på silkemyk risotto

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en tykkbunnet kjele og stek løk og selleri på middels varme til de er gjennomsiktig.
  2. Tilsett risen, skru opp varmen litt, og rør mens du lar risen bli blank (ca 3 minutter).
  3. I mellomtiden varmer du opp kyllingkraften i en separat kjele.
  4. Tilsett hvitvin til risen og la den absorberes helt, mens du rører, før du tilsetter en øse av kyllingkraften.
  5. La kraften absorbere helt, før du tilsetter en ny. Ikke glem å røre. Fortsett prosessen til risottoen er al dente (13-16 minutter).
  6. Mens risen koker, kok opp en kjele med litt salt vann. Kok aspargesen i 1 minutter før du tilsetter erter og koker videre i  30 sekunder. Sil av kokevannet og putt grønnsakene i en kjele med iskaldt vann til de er avkjølte. Ta opp og la dryppe godt av.
  7. Når risottoen er al dente, fjern kjelen fra varmen og rør smør og parmesan kraftig inn i 1 minutt, før du tilsetter grønnsakene og rører til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper, og server straks med nyrevet sitronskall.

Tips:
Risotto passer ypperlig til middagsselskaper, og kan faktisk lages i forveien. Følg oppskriften ovenfor, men pass på å ta risottoen av varmen når riskornene er litt hardere enn ønsket (ca 13 minutter). Spre risottoen i et tynt lag på et brett som går inn i fryseren din, og frys i ca 10 minutter eller til den er helt kald. Dette er for å stoppe kokeprosessen og sørge for at risottoen ikke blir overkokt. 5 minutter før du ønsker å servere retten, varm risottoen til den er al dente og fullfør oppskriften som beskrevet ovenfor.

Her finner du flere oppskrifter på risotto

Og her mange deilige retter med asparges

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her