Risotto med vårgrønnsaker
Foto: edoneil

Risotto med vårgrønnsaker

Aspargessesongen er endelig over oss, og det er svært få ting som smaker så himmelsk som deilig norsk asparges på silkemyk risotto

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en tykkbunnet kjele og stek løk og selleri på middels varme til de er gjennomsiktig.
  2. Tilsett risen, skru opp varmen litt, og rør mens du lar risen bli blank (ca 3 minutter).
  3. I mellomtiden varmer du opp kyllingkraften i en separat kjele.
  4. Tilsett hvitvin til risen og la den absorberes helt, mens du rører, før du tilsetter en øse av kyllingkraften.
  5. La kraften absorbere helt, før du tilsetter en ny. Ikke glem å røre. Fortsett prosessen til risottoen er al dente (13-16 minutter).
  6. Mens risen koker, kok opp en kjele med litt salt vann. Kok aspargesen i 1 minutter før du tilsetter erter og koker videre i  30 sekunder. Sil av kokevannet og putt grønnsakene i en kjele med iskaldt vann til de er avkjølte. Ta opp og la dryppe godt av.
  7. Når risottoen er al dente, fjern kjelen fra varmen og rør smør og parmesan kraftig inn i 1 minutt, før du tilsetter grønnsakene og rører til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper, og server straks med nyrevet sitronskall.

Tips:
Risotto passer ypperlig til middagsselskaper, og kan faktisk lages i forveien. Følg oppskriften ovenfor, men pass på å ta risottoen av varmen når riskornene er litt hardere enn ønsket (ca 13 minutter). Spre risottoen i et tynt lag på et brett som går inn i fryseren din, og frys i ca 10 minutter eller til den er helt kald. Dette er for å stoppe kokeprosessen og sørge for at risottoen ikke blir overkokt. 5 minutter før du ønsker å servere retten, varm risottoen til den er al dente og fullfør oppskriften som beskrevet ovenfor.

Her finner du flere oppskrifter på risotto

Og her mange deilige retter med asparges

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her