Rød paprikasuppe med hippenstang
Dr. Holms

Rød paprikasuppe med hippenstang

Paprikasuppe er krydret og varmende, og med denne søtlige sausen får det en ekstra piff.

Fremgangsmåte

Stek paprikaene på 180 grader frem til de er svarte. Skrell dem og ta ut kjernen og stilken.
Legg paprikaen på brett med plast over og sett dem på kjøl.
Sett buljongen til koking. Når den koker, tilsett paprikafiletene og la dette koke opp sammen.
 
Ha så alt i en food processor og kjør det i 2-3 min. Siles og smakes til med salt, pepper og om ønskelig en liten knivspiss cayennepepper.
 
Serveres med hippenstang overstrødd med grovmalt sort pepper, og crème fraiche.
 
Hippenstang:
Smelt smør, ha i mel. Bland eggehvite og melis, og bland dette med smør- og melblandingen.
 
 

Sendt inn av Dr. Holms

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Ukens drink

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende

Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Ukens kake
Toscakake med karamelliserte mandler

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt

Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her