Rødbete ravioli med karamelliserte valnøtter, Rosalita-ost og tranebær
Morten Brækken, Nord & Natt

Rødbete ravioli med karamelliserte valnøtter, Rosalita-ost og tranebær

Fremgangsmåte

Kok rødbeter møre i vann. Avkjøl litt, skrell og skjær i tynne skiver med en mandolin.

Kok opp eddik, sukker og salt. Legg rødbetskivene i syltelaken minimum en time før bruk.

Karamelliserte valnøtter:
Start med å sette ovnen på 175 grader. Legg valnøttene på et brett med bakepapir.

Ha sukker vann og sitronsaft og enn kasserolle og lag karamell, altså brune sukkeret gyllent.

 Hell karamellen over nøttene bland godt til nøttene er godt dekket med sukkeret. Ikke bruk hender men gjerne to tresleiver eller liknende. Veldig varmt!

Anretning:
Legg lagvis rødbeteskiver og Rosalita-ost. Sørg for å dekke toppen med en stor skive rødbete. 

Pynt med valnøtter og tørkede tranebær.

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her